Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Masa z pianek.

Dzięki za radę - zrobiłam krem budyniowy. A ja robię masę z pianek ze strony "moje wypieki". Pozdrawiam.

Re: Masa z pianek.

Co to jest masa z pianek? -- Robimy dla Polski dużo, bardzo dużo... aż trudno wymienić. Drobiu mówię stanowcze STOP!

Masa z pianek.

Dziewczyny pomóżcie.Zamierzam robić tort, na wierzchu ma być masa z pianek. Podpowiedzcie mi czym wysmarować tort z wierzchu?Podobno pod tą masę nie można dawać bitej śmietany.Można go posmarować z wierzchu tylko dżemem czy musi być jakaś masa maślana? Pomóżcie:)

Re: Masa z pianek.

Chyba chodzi o to: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,79590247,80837138,0.html?v=2 Tutaj bardzo rozbudowany wątek. -- grubajadzia.blogspot.com

Re: Masa z pianek.

Wyszło dobrze, masa fajnie układa się na torcie. W smaku bardzo słodkie:), ale ja lubię takie cuda. Smakowało mi bardziej niż marcepan. Kupiłam "Jojo" w Lidlu.

Re: Masa z pianek.

Dzięki, nie znam się na tych nowościach tortowych, sama nazwa mnie odpychałaby od zrobienia z tego masy na tort;) -- Robimy dla Polski dużo, bardzo dużo... aż trudno wymienić. Drobiu mówię stanowcze STOP!

masa na tort z marshmallows - jakie pianki?

Witam, potrzebuję porady w sprawie marshmallows. Będę pierwszy raz robić masę na tort, jakie pianki wybrać - smerfy z haribo czy jakieś inne? Jak uzyskać te kolory? Porozcinać te pianki? Ale tak dokładnie chyba się nie da...np. w przypadku smerfów. Barwników spożywczych nie posiadam i już nie zdążę

Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Przepis na masę z pianek w/g Konwaliowej: 450 g marsmallows białych 1 kg cukru pudru 3 łyżki wody Pianki stopić w kąpieli wodnej, dodac polowe cukru i wymieszac. Nastepnie dodac pozostaly cukier i ugniesc na elastyczna mase. Mozna dodac barwnik spozywczy. Masa ma konsystencje plasteliny, swietnie

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Masę piankową robiłam 3 razy i juz nigdy więcej. Klei się, paprze i pomimo dosypania 2 razy większej ilości cukru niż w przepisie ciągle się klei. Może to zależy od pianek ale wypróbowałam za każdym razem inną firmę i rezultat ciągle ten sam. Zdecydowanie wolę masę z przepisu z żelatyny, glukozy i

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

mariolaw8 napisała: > śledzę wątek ,mam zamiar zrobić tort z masą marsmallows, mam pytanie czy barwni > k można dodać do rozpuszczających się pianek w kąpieli wodnej Mariolo ja robiłam wlaśnie tak, dodawałam barwniki do rozpuszczających się pianek . Pozdrawiam

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Witajcie, zainspirowana waszymi wspaniałymi dziełami postanowiłam i ja spróbować :) Zrobiłam masę piankową z pianek Haribo, jedno opakowanie na próbę rozpuściłam wg przepisu, ale zrobiła się z tego kleista masa, która w żaden sposób nie przypimina plasteliny :( Możecie mi wyjaśnić, jak

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

śledzę wątek ,mam zamiar zrobić tort z masą marsmallows, mam pytanie czy barwnik można dodać do rozpuszczających się pianek w kąpieli wodnej

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

.youtube.com/watch?v=p9rlJeJsJR0 Poradziłam sobie bez mikrofali, stosując zwykłą kąpiel wodną do rozpuszczenia pianek i dużą część cukru dodałam, gdy masa była jeszcze nad parą. Łatwiej wtedy się łączy. A pianki pocięłam nożyczkami na mniejsze kawałki i wyczekłam, aż się same rozpuszczą, podlewając w trakcie tymi kilkoma

Re: zakupy w turcji

> nie zawsze mozna wypożyczyć, a jeśli nawet, to własna dopasowana pianka czy mas > ka jest zupełnie czymś innym niż sprzęt z wypożyczalni Wow pianka z krotkim rekawem ma taka duza objetosc, ile ty wazysz????

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Przygotowanie zajmuje do okolo poltorej godziny - topienie, wyrabianie. Jaka jest cena masy? Cena pianek + cena cukru. ;) Jezeli kupisz gotowa, to drozej, ale oszczedzasz poltorej godziny ;) -- Save the Earth... it's the only planet with chocolate.

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Robię masę z dużej ilości pianek, faktycznie barwienie, jest pewnym utrudnieniem. Mam barwniki firmy Wilton, i dodaję je już podczas topienia, póżniej najwyżej coś jeszcze dodaję, jeżeli kolor mi jeszcze nie pasuje. Odkąd zaczęłam wyrabiać masę w foliowych rękawiczach (nezbyt to wygodne), nie ma

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

wiedzma30 napisała: > Przygotowanie zajmuje do okolo poltorej godziny - topienie, wyrabianie. > Jaka jest cena masy? Cena pianek + cena cukru. ;) > > Jezeli kupisz gotowa, to drozej, ale oszczedzasz poltorej godziny ;) otoz zrobilam rekonesans i zakladajac, ze 90g pianek jojo

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Zrobiłam wczoraj tort z wierzchem z lukrów plastycznych. I bardzo się zdziwiłam - wcale to nie było takie proste. Znacznie łatwiej wałkowało mi się kiedyś i przede wszystkim układało - masę z marshmallows. Pianki nie drą się, nie śmierdzą i znacznie lepiej smakują. Tylko roboty z przygotowaniem

Dot. dekoracji z masy z pianek marsmallows

Chcę dziś po raz pierwszy udekorować tort masą z pianek marsmallows. I moje pytanie w związku z tym: gdzie przechować taki tort do jutra? W lodówce, czy w zimnej piwnicy? I czy w ogóle da się przechowywać tak udekorowany tort, czy należy dekorować przed podaniem? Dziękuję z wszelkie wskazówki

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Topie (zazwyczaj w "miedzyczasie" gdy robie cos innego ;), ugniatam. A robisz z pol kg pianek i 1 kg cukru? To sprobuj jeszcze wgniesc w te bryle barwnik - tak, zeby kolor byl w miare internsywny, a nie "zdechly" i zeby nie bylo smug... Ostatnio farbowanie masy na niebiesko

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

zeberr napisała: > Zrobiłam wczoraj tort z wierzchem z lukrów plastycznych. I bardzo się zdziwiłam > - wcale to nie było takie proste. Znacznie łatwiej wałkowało mi się kiedyś i > przede wszystkim układało - masę z marshmallows. Pianki nie drą się, nie > śmierdzą i znacznie lepiej

nowa "ciastolina" z reklamy - pomożecie?

Reklamują taka nową super masę plastyczną/piankę co podobno nie zasycha i jest miękka i cudowna, ma kolor szaro-biały. Jak to draństwo się nazywa? Starsza chce na urodziny i nie wiem czego szukać. Muszę kupić najpóźniej w sobotę.. -- http://lilypie.com http://lpmm.lilypie.com/6hsap1.png http

Re: A może wątek kulinarny VIII

, budynie, kaszę mannę. Na końcu 2 szklanki musu z kiwi. Ubij pianę z białek, połącz z masą serową. Ciastem wyłóż tortownicę i wylej masę serową z kiwi. Piecz około 60-80 minut w temperaturze 170 C. Wystudź przy uchylonych drzwiach piekarnika. Pianka: Galaretkę i żelatynę rozpuść w szklance wrzątku

Re: Świąteczne przepisy kulinarne II

, budynie, kaszę mannę. Na końcu 2 szklanki musu z kiwi. Ubij pianę z białek, połącz z masą serową. Ciastem wyłóż tortownicę i wylej masę serową z kiwi. Piecz około 60-80 minut w temperaturze 170 C. Wystudź przy uchylonych drzwiach piekarnika. Pianka: Galaretkę i żelatynę rozpuść w szklance wrzątku

Re: Kolorowo i owocowo - nie tylko słodkie przepi

, budynie, kaszę mannę. Na końcu 2 szklanki musu z kiwi. Ubij pianę z białek, połącz z masą serową. Ciastem wyłóż tortownicę i wylej masę serową z kiwi. Piecz około 60-80 minut w temperaturze 170 C. Wystudź przy uchylonych drzwiach piekarnika. Pianka: Galaretkę i żelatynę rozpuść w szklance wrzątku

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Dla inspiracji :) picasaweb.google.com/cris197722/Pasteles#5408694807884132962 -- Jasne są tylko płytkie strumyki.

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Trzeba ladnie rozwalkowac i gotowe. A jak sie naklada rozwalkowany placor na torcie mozesz zobaczyc na filmikach i zdjeciach z tego watku. Powodzenia! -- Save the Earth... it's the only planet with chocolate.

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Witam, a jak robicie, ze masa na torcie wyglada gladziutko,obciąga ładnie tort i nie jest pomarszczona? Jak to sie walkuje, zeby taki tort gladki uzyskac? bede zabierala sie pierwszy raz za te mase, troche sie boje :-))

Re: sernik na zimno z torebki

Az takie sztywne to nie ale kiedyś udało mi się zrobić w miare dobry taki nie rozwalający się, a teraz to normalnie ta masa to jak pianka taka a wolalabym trochę sztywniejsza

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Rewelacyjny przepis!!! Oto mój torcik. Pierwszy z tej masy:) Ale zapewne nie ostatni:) Można go zobaczyć w moich zdjęciach:)

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Witam, co można zrobic z masą (niewałkowaną) która została po robieniu torta kilka miesięcy temu? Czy da się ją jeszcze jakoś wykorzystać?

Re: gdzie kupić masę cukrowa/ lukier plastyczny?

ja osobiście nie wiem, ale czytałam kiedyś że taką masę można zrobić z pianek marshmallow, poczytaj na necie

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Dzwoniłam do producenta barwników do jajek, spytałam czy można tymi barwnikami zabarwiać masy do pokrycia tortów. Pani odpowiedziała, że jak najbardziej można tylko aby robić to z dużym umiarem bo barwniki są bardzo silnie barwiące i żeby nie przesadzić z intensywnością koloru.

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Witam :) Bardzo się cieszę, że mogłam w końcu dowiedzieć się jak zrobić tą masę. Od kilku lat piekę torty dla moich dzieci. Są bardzo różne. Ale zawsze chciałam upiec i udekorować takiego jak na tych zdjęciach. które oglądałam właśnie tutaj. To wspaniale, że właśnie dziś znalazłam tą stronę. W

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

witam zrobilam ozdoby wielkanocne na mazurki itp (marsmallows dwukolorowe rozdzielilam i biale "wykapane "porozkladalam do miseczek plus rozne barwniki wyszly cudowne tetraz pytanie jak je przytwierdzic do mazurka ktory np jest oblany galaretka albo do ciasta w ogole? oczywiscie chodz

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

może ktoś inny pomoże? Do soboty niedaleko :( -- http://dzidziusiowo.pl/php/img-29052009012.jpg http://dzidziusiowo.pl/php/img2-22122003004_1031431456_Pawe%B3_4.jpg

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Trzeba dodawac cukru pudru, az przestanie sie lepic i osiagnie konsystencje plasteliny. -- Save the Earth... it's the only planet with chocolate.

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Wiedźmo, wstyd się przyznać, ale dziś próbowałam ulepić niektóre małe elementy przed Sobotnią Wielką Próbą Robienia Tortu ze Scooby Doo i podsypywałam masę MĄKĄ....to się strasznie brudzi!!!! Czy kiedy użyję, jak Pan Bóg przykazał, cukru pudru to on nie będzie brudził lukru?? (nie podoba mi się jak

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Maki daje sie malutko. Zanurzam dlon w mace, otrzepuje i dopiero "smaruje" blat pod masa. Jak juz poloze mase na tort, to omiatam ja delikatnie z maki miękkim pędzlem i nie ma sladow. >Czy kiedy użyję, jak Pan Bóg przykazał, > cukru pudru to on nie będzie brudził lukru?? Mysle, ze

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Czym smierdzi lukier plastyczny? Pianki maja smak i zapach jakis waniliowy, albo cos bardzo podobnego.

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Wiedzmo, po ile wlasciwie wychodzi 1 kg tej masy z marshmallows i ile czasu zajmuje jej przygotowanie? pzdrwm:)

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

witam serdecznie :) czy moglby mi ktos powiedziec jak nalozyc ta mase z pianek na tort takj, zeby sie nie porozrywala? przymierzam sie do zrobienia tortu z barbie, ale nie mam telentu do tego :(

Re: mini relacja

Nie wiem co dodac , wszystko to niuansy a cala sytuacje mozna sobie wyobrazic jaka normalna i korzystna jak i przeciwnie sado maso trenera .samo walenie pianka nie jest problemem , problemem moze byc trener ale nie musi.

Re: Lodowe smaki - wspomnienia...

SERNIK Z PIANKĄ ŚMIETANKOWĄ Na biszkopt: 5 jajek, 1 szklanka cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego 3/4 łyżki mąki pszennej, 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżki kakao, 2 łyżki oleju; Masa: 1 kg sera z wiaderka, 2 galaretki truskawkowe; Pianka: 2 opakowania bitej

Re: A może wątek kulinarny VIII

SERNIK Z PIANKĄ ŚMIETANKOWĄ Na biszkopt: 5 jajek, 1 szklanka cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego 3/4 łyżki mąki pszennej, 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżki kakao, 2 łyżki oleju; Masa: 1 kg sera z wiaderka, 2 galaretki truskawkowe; Pianka: 2 opakowania bitej

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

czy te mase mozna zamrazac? i co potem? -- tickers.baby-gaga.com/t/eleeleabu20000325_-8_Weronika.png

Re: Kolorowo i owocowo - nie tylko słodkie przepi

SERNIK Z PIANKĄ ŚMIETANKOWĄ Na biszkopt: 5 jajek, 1 szklanka cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego 3/4 łyżki mąki pszennej, 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżki kakao, 2 łyżki oleju; Masa: 1 kg sera z wiaderka, 2 galaretki truskawkowe; Pianka: 2 opakowania bitej

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

juz wiem co z ta masa. to nie o gaze chodziło tylko o rajstopy. podobno walkuja sie rewelacyjanie. ktoś spróbuje? -- sygnaturke usunięto uzytkownik naruszył regulamin Forum

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

ostatnio wyczytałm że zeby sie masa nie kleila do wałka trzeba go znaczy wałek zapakowac w gaze.... ile w tym prawdy? ktoś to sprawdził? -- sygnaturke usunięto uzytkownik naruszył regulamin Forum

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Mase piankowa? Ja trzymam w szczelnie zamknietych woreczkach w szufladzie w lodowce. W czasie robienia tortu nie chowam masy do lodowki, tylko trzymam w zamknietym woreczku na szafce. Dopiero pozostalosci chowam.

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

ja nie podsypuje mas cukrowych niczym, wlasnie w obawie przed zanieczyszczeniem kolorow i utrata konsystencji... (jesli masa zbytnio sie ogrzeje po prostu czekam chwile az przestanie sie lepic i pracuje dalej). hmm... na tortowni radza podsypywac tylko cukrem pudrem. wydaje mi sie, ze przyczyna

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Zapytam tak z ciekawości: co ty robisz z tą masą przez półtorej godziny?? Ja robiłam ją wielokrotnie i co prawda nigdy nie mierzyłam czasu, ale myślę, ze nie zajmuje mi to dłużej niż pół godziny minut.

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

pare postow wyzej masz link od dziewczyn, super obrazkowo pokazana technika. Wlasnie skonczylam swoj pierwszy tort z masa piankowa. Jest super. Robilam z 3 kolorowych zakreconych, nie dodawalam barwnika, bo robilam probny tort. Wyszedl piekny seledynek Masa polezala z 10 min w woreczku i zrobila

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

> juz wiem co z ta masa. to nie o gaze chodziło tylko o rajstopy. podobno walkuja > sie > rewelacyjanie. ktoś spróbuje? hmm... mozna tez zainwestowac w walek nieprzywierajacy :) natomiast zwyklym drewnianym walkiem polecam walkowac stopniowo, raczej lekko, raz po razie (nie tam i z

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Mysle, ze wyrabianie w rekawiczkach czy bez nie ma tutaj zadnego znaczenia ;) Barwniki wiltona zmywaja sie z rak bez problemu. Nie moge barwic w czasie rozpuszczania - to napewno latwiejsze, bo zawsze potrzebuje jeszcze innego koloru. A mase robie zazwyczaj z poltorej porcji. -- Save the Earth...

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Wiedźmo, kojarzysz może stronkę cukierni, na której w galerii był m.in. ul z pszczołami, ser i myszki, foki na krze? Świetne były te torty, a ja za nic nie mogę tego znaleźć...

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Po co? Po to, zeby w 5 watkach na stronce nie pojawialo sie pytanie skad, jak i co z tymi pankami ;)

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Bede w koncu robic - tort potrzebuje na sobote wieczorem, pracuje codziennie do 18 i mam pytanie: kiedy moge zaczac, zeby zdarzyc z lepieniem ale i zeby tort byl swiezy? Moze nie robic masy z bitej smietany? -- Forum prawne

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

oliwija napisała: > ostatnio wyczytałm że zeby sie masa nie kleila do wałka trzeba go znaczy wałek > zapakowac w gaze.... ile w tym prawdy? ktoś to sprawdził? jak na moj gust to prawdy w tym niet - wydaje mi sie, ze masa podczas walkowania przyklei sie do gazy... (i dojdzie problem z

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Ja zawsze zaczynam 2 dni przed "godzina zero" ;) Jednego dnia pieke placki, a na drugi, przekladam kremem, chlodze w lodowce - bo latwiej jest nakladac mase na torcie, ktory nie "jezdzi" - jest stabilny. I wieczorem-noca ozdabiam.

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

U mnie ten zapach został do końca. Na początku ugniotłam na tyle, żeby był miękki. peeky_wicky, a podsypywałaś czymś lukier w trakcie wałkowania? Ja cukrem pudrem i tak myślę, czy nie za dużo go w sumie było. Nie wiem, czy można też skrobią, tak jak wiedźma radzi z piankami. Dodatkowy minus to

Re: A może wątek kulinarny VIII

PIANKI olej do smarowania, 1/2 szklanki zmiksowanych i przetartych przez sitko truskawek (mogą być mrożone), 1/2 szklanki wody + 3/4 szklanki, 4 łyżki żelatyny, 3 szklanki cukru, 1 szklanka jasnego syropu kukurydzianego (do kupienia w sklepach z żywnością ekologiczną i w internecie), 1/4 szklanki

Re: Kolorowo i owocowo - nie tylko słodkie przepi

PIANKI olej do smarowania, 1/2 szklanki zmiksowanych i przetartych przez sitko truskawek (mogą być mrożone), 1/2 szklanki wody + 3/4 szklanki, 4 łyżki żelatyny, 3 szklanki cukru, 1 szklanka jasnego syropu kukurydzianego (do kupienia w sklepach z żywnością ekologiczną i w internecie), 1/4 szklanki

Re: A może jedzynie

. Masę przełożyć do szklanek lub salaterek. Odłożyć do stężenia. Drugą galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ubijać mikserem tak długo aż powstanie pianka. Odłożyć do stężenia. Gotową galaretkę można ozdobić bitą śmietaną oraz malinami. Dla maluchów robimy tę samą wersję ale bez

Re: Lodowe smaki - wspomnienia...

CIEPŁE LODY W CIEŚCIE KOKOSOWYM 16 herbatników, około 24 sztuk małych, ciepłych lodów, Pianka: 20 dag białej czekolady, 2 galaretki cytrynowe, 2 opakowania bitej śmietany, 350 ml mleka, 15 dag wiórków kokosowych, Śmietana: 300 ml kremówki, 1 opakowanie zagęstnika do śmietany, 1 łyżka cukru pudru

Re: A może wątek kulinarny VIII

CIEPŁE LODY W CIEŚCIE KOKOSOWYM 16 herbatników, około 24 sztuk małych, ciepłych lodów, Pianka: 20 dag białej czekolady, 2 galaretki cytrynowe, 2 opakowania bitej śmietany, 350 ml mleka, 15 dag wiórków kokosowych, Śmietana: 300 ml kremówki, 1 opakowanie zagęstnika do śmietany, 1 łyżka cukru pudru

Re: Kolorowo i owocowo - nie tylko słodkie przepi

CIEPŁE LODY W CIEŚCIE KOKOSOWYM 16 herbatników, około 24 sztuk małych, ciepłych lodów, Pianka: 20 dag białej czekolady, 2 galaretki cytrynowe, 2 opakowania bitej śmietany, 350 ml mleka, 15 dag wiórków kokosowych, Śmietana: 300 ml kremówki, 1 opakowanie zagęstnika do śmietany, 1 łyżka cukru pudru

Re: Torty z masy cukrowej- robi ktoś?

ładna i prosta była masa z pianek marshalow tyle że niezjadliwa wcale :/ -- >>Wyższa Szkoła Złudzeń i Nieuzasadnionego Zadowolenia z Własnych Dokonań<<

ciasta kiedy kupujecie pieczecie na Wielkanoc?

Chodzi mi o ciasta z bitą śmietana czy z kremem.Kupiłam wczoraj i jestem ciekawa czy do jutra będzie dobre?Jak myslicie.Jedno mam z masą śmietanowo truskawkową a drugie pianka tofii.Mogłam dziś kupić ale czy bym kupiła jak wszędzie kolejki.

Re: Przepsiy kuchni staropolskiej - pochodzące z

PIANKA Z SOKU ŻURAWINOWEGO Ugotować żurawiny w ten sam sposób jak i na kisiel, wziąć tylko o tyle mniej wody, żeby było 3 szklananki, pocukrzyć, wcisnąć soku z cytryny, a gdy 'zacznie się gotować, ciągle mieszając, wsypać powoli 2 łyżki czubate manny pszennej. Gdy się kaszka ugotuje, wylać tą masę

Re: Czym "pokryc/polac/ tort?

Kupisz na allegro lub można zrobić z pianek tu masz np.jak zrobić kotlet.tv/masa-marshmallows-do-dekoracji-tortow

Re: Dot. dekoracji z masy z pianek marsmallows

a wiedźma tak się napracowała... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=77521457 spójrz - wątek przyszpilony na górze forum

Re: Fiona

Ja też robię bez delicji, tylko masa budyniowa, pianka i galaretka. Ciasto w sam raz na letnie kinder-party dla małych księżniczek :) -- "chłop co nie bł w wojsku do dup...a Ale mój mąz był, co sobie chwali, nauczył się jeśc kaszanki, zmeinił sie na plus." by a.n.a0

lody kawowe Nigelli Lawson

mleka skondensowanego słodzonego 2-3 łyżki espresso instant 30ml likieru kawowego Wszystkie składniki ubijamy w sporej misce mikserem, do czasu, aż masa zacznie trzymać kształt. Powinna powstać lekka, dobrze napowietrzona pianka, w kolorze kawy z mlekiem. Napełniamy masą pojemniki i wstawiamy do

Re: Słaby seks, a on ignoruje problem

zuzanka.pianka napisał(a): > Wydaje mi się, że idea była taka, że "przyzwyczaj się pan, że z tą panią panu s > taje i jesteś pan w stanie przejść do rzeczy". hehe hell yeah, a ja jeszcze slyszalam z opowiesci porady typu: ''jak bedzie mial pan regularny seks to panu samo przejdzie

Re: A może wątek kulinarny VIII

ubić z połową cukru oraz 2 łyżkami likieru. Dodać do masy serowej i delikatnie połączyć. Połowę żelatyny wymieszać z pianką i wylać na spód biszkoptów. Przykryć pozostałymi ciastkami. Wstawić na 1 godzinę do lodówki do stężenia. Pozostały serek połączyć z resztą jogurtu i rozgniecionymi jagodami

Re: Kolorowo i owocowo - nie tylko słodkie przepi

ubić z połową cukru oraz 2 łyżkami likieru. Dodać do masy serowej i delikatnie połączyć. Połowę żelatyny wymieszać z pianką i wylać na spód biszkoptów. Przykryć pozostałymi ciastkami. Wstawić na 1 godzinę do lodówki do stężenia. Pozostały serek połączyć z resztą jogurtu i rozgniecionymi jagodami

Re: A może wątek kulinarny VIII

miksujemy ze śmietaną, nie dopuszczając do mocnego spienienia, i przecieramy przez gęste sitko. Masę wlewamy do syfonu, nabijamy go powietrzem, wstrząsamy 10-15 razy i zostawiamy w lodówce na kilka godzin. Gruszki obieramy i podcinamy od spodu, żeby mogły stać stabilnie. Usuwamy od spodu małym nożykiem

Re: Kolorowo i owocowo - nie tylko słodkie przepi

miksujemy ze śmietaną, nie dopuszczając do mocnego spienienia, i przecieramy przez gęste sitko. Masę wlewamy do syfonu, nabijamy go powietrzem, wstrząsamy 10-15 razy i zostawiamy w lodówce na kilka godzin. Gruszki obieramy i podcinamy od spodu, żeby mogły stać stabilnie. Usuwamy od spodu małym nożykiem

Re: Kawa inaczej

Kawa i kogel-mogel. Ubić żółtka z cukrem na gładką puszystą masę i dodać do przestudzonej (tak żeby się nie zrobiły fusy) kawy z ekspresu. Kawa z pestkówką. Najpierw zrobić likier z pestek jabłek lub pigwowca (zalać pestki wódką tak żeby lekko je przykryła, po dwóch tygodniach zlać, posłodzić jak

Re: Budyń w cieście-jak się zachowa?

anna.b napisała: > Czy na tę piankę ścierasz jeszcze ciasto, czy ona jest ostatnią warstwą? Jaki j > est czas pieczenia? A może podzielisz się przepisem na makowiec, akurat przed ś > więtami się przyda. Dzięki :) Ścieram na górę ciasto-albo kruszonkę, a przeważnie to co na spodzie

Re: Moje tortowe dzieło :)

nie mój świat, ozdobiłabym masą z pianek ;) Wygląda za to na przepyszny :) -- Wózkomania

Re: blok czekoladowy z piankami

całkowite przeciwieństwa i zaskoczenie :-) leciutkie pianki i ciężka czekoladowa masa... fajnie :-) trochę, jak w rocky road... pianki, orzechy i wszystko zalane czekoladą -- z pamiętnika piekarnika

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - masa z pianek

Bestsellery

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.

Regulamin