Przeszukano 109 696 062 wypowiedzi na 3 914 forach

  • Marynata do schabu (26 odpowiedzi)

    obsmażyć ze wszystkich stron i wówczas ten majeranek na zewnątrz się fajnie spali i da taki wspaniały gorzki posmak. Zamiast nakłuwać w trakcie pieczenia i wypuszczać soki proponuję wbić na początku Czytaj więcej...

  • Schab pieczony (28 odpowiedzi)

    Mariola - nie zabijaj schabu pieczeniem (mało komu wychodzi soczysty i z sensem), tylko zrób to: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,142977843.html :) -- a moja mama zawsze mi powtarzala: 'maksiu, badz Czytaj więcej...

  • Schab pieczony (40 odpowiedzi)

    fotoforum.gazeta.pl/3,0,3157330.html *Schab pieczony * 1kg schabu bez kości *Marynata* pół szklanki oleju roślinnego mała cebula 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki soku z cytryny Czytaj więcej...

  • **Obiadek** (25 odpowiedzi)

    od wiekow nie jadlam, maly kawalek zakupilam by do chleba zrobic,a on sie na tyle nie skurczyl, wiec bedzie dzis na obiad rowniez w plastrach/fasolka szparagowa/cieciorka na deser wczorajszy sernik. Czytaj więcej...

pieczony schab - pozostałe wpisy

Soruj: wg trafności wg daty

przed pieczeniem należy schab dokładnie

obsmażyć ze wszystkich stron i wówczas ten majeranek na zewnątrz się fajnie spali i da taki wspaniały gorzki posmak. Zamiast nakłuwać w trakcie pieczenia i wypuszczać soki proponuję wbić na początku pieczenia termometr i obserwować temperaturę w środku pieczeni. Po osiągnięciu 65° C zostawiamy

Re: przed pieczeniem należy schab dokładnie

>Zamiast nakłuwać w trakcie pieczenia i wypuszczać soki proponuję wbić na początku pieczenia >termometr i obserwować temperaturę w środku pieczeni Próbuje sobie przypomnieć, czy znam jakiegoś posiadacza termometru do mies. Nie. Jednak nie znam :)

Schab pieczony

fotoforum.gazeta.pl/3,0,3157330.html *Schab pieczony * 1kg schabu bez kości *Marynata* pół szklanki oleju roślinnego mała cebula 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki soku z cytryny świeżej 1/4 łyżeczki imbiru 4 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 1/3 łyżeczki

Re: Schab pieczony

Mariola - nie zabijaj schabu pieczeniem (mało komu wychodzi soczysty i z sensem), tylko zrób to: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,142977843.html :) -- a moja mama zawsze mi powtarzala: 'maksiu, badz grzecznym kotkiem, bo odrodzisz sie czlowiekiem'

Re: Schab pieczony

Schab to robię w mleku a inne mięsa? Bardzo prosto - 1 kg - 1,5 kg szynki lub karkówki, lub boczku: - natrzeć porządnie solą, pieprzem, czosnkiem, majerankiem, i czym tam jeszcze (ja akurat do boczku daję sumak a do karkówki kolendrę) - odstawić do lodówki na dwie doby. Mięso ma być aż grubo

Re: Schab pieczony

. ,,W dobie odświeżanych wędlin i coraz mniejszej ilości czasu jaki możemy poświęcic na codzienne gotowanie pragne miłym forumowiczom przedstawic swój przepis na schab (szynke, łopatke, piers) bez pieczenia. Przepis jest banalny a smak super. Sama niedawno otrzymałam, przepis wypróbowałam zarówno na

Re: pieczony schab

od wiekow nie jadlam, maly kawalek zakupilam by do chleba zrobic,a on sie na tyle nie skurczyl, wiec bedzie dzis na obiad rowniez w plastrach/fasolka szparagowa/cieciorka na deser wczorajszy sernik. SMACZNEGO -- * Vistula * gram milosci ma wieksza wartosc niz tona luksusu

Re: Dlaczego mój schab pieczony

Zapomniałam - a jak lubisz przypieczoną skórkę, to pod koniec pieczenia wyciągasz schab z rękawa/zdejmujesz pokrywkę.

Re: Schab pieczony

takiego przepisu nie widziałam na schab pieczony, a to jest jeden z rodzajów moich ulubionych mies:)

Re: Dlaczego mój schab pieczony

Schab zawsze jest suchy - nawet jak jest dobrze upieczony. To chude i włókniste mięso i taka jego uroda. Ja - jeśli już piekę schab środkowy - to owijam go w cienkie plastry słoniny. Niby nie jest suchy, ale ... Ja jednak wolę zdecydowanie pieczony schab karkowy (no i boczuś, mniam).

Re: Dlaczego mój schab pieczony

Zawsze piekę w rękawie i zawsze podlewam wodą,bulionem,winem co tam bardziej pasuje. Schab to z definicji chudsze i suchsze mięso.

jak uratować pieczony schab

który wyszedł za suchy?? mam jeszcze całą galaretkę kt powstała z tego co wyciekło...jak to wcisnąć z powrotem?? -- Eri

jeżeli piekłaś go na patelni przed duszeniem,

to przed pieczeniem powinnaś schab obsmażyć ze wszystkich stron :D

Re: Dlaczego mój schab pieczony

Już ci dziewczyny napisały, ale potwierdzę - po pierwsze schab musi być pieczony pod przykryciem (w naczyniu żaroodpornym, rękawie, folii), a po drugie najpierw trzeba zamknąć pory mięsa (czyli albo na początku go obsmażyć, albo przez pierwsze 15 minut piec w bardzo wysokiej temperaturze, a potem

Re: Dlaczego mój schab pieczony

Tu gdzie mieszkam kupuje się schab do pieczenia ze słoniną i skórką.Po upieczeniu schab nie jest suchy. Wygląda tak (chrupiąca skórka jest pyszna) http://www.aarhus-fest-dinner.dk/images/stories/buffet_billrder_nye/flskesteg.jpg Spróbuj obłożyć plastrem słonicy albo tłustego boczku. -- http

Re: Dlaczego mój schab pieczony

. 95C, az temperatura w srodku dojdzie do 65C. Wtedy wyjmuje nakrywam lekko folia i dochodzi jeszcze przez 15-20 minut zanim pokroje. Schab jest zawsze bardzo smaczny, soczysty i taki rozchodzacy sie w ustach. Zainwestuj w termometr do miesa. Ja bez niego nie potrafie zyc, Albo mozesz piec w folii

Re: Buchty pieczony schab,modro kapusta kolejna b

Buchty z czerwoną kapustą Do tego z roladą tłustą Od lat mój drogi w naszej gwarze Buchty to są kluski na parze A na obiady jada się kluski A nie żadne pierogi ruskie Do tego rolada i modro kapusta Polane sosem. Potrawa musi być tłusta -- http://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOH

Re: jak uratować pieczony schab

Chyba się nie da, no chyba, że schab do sosu. -- Lepiej grzeszyć, a później żałować, niż żałować, że się nie zgrzeszyło www.siepomaga.pl/f/zdazyczpomoca/c/1048

Re: jak uratować pieczony schab

pokroic w kostke i dodac do kapusty, papryki albo innego warzywa:) -- "wer wind sät wird sturm ernten"

Re: jak uratować pieczony schab

Mój Tata kiedyś gdy tort wyszedł mu za suchy wziął strzykawkę z igłą i nastrzykiwał ciasto jakimiś aromatami - w przypadku ciasta efekt był świetny; nie wiem, zupełnie nie mam pojęcia czy mogłoby to mieć przełożenie na schab, który przecież ma inną konsystencję... Może też włożyć ten schab do

Re: jak uratować pieczony schab

eri22 napisała: > ale to miało byc jako wedlina... Wygooglaj schab w galarecie, zalane plasterki (albo ruloniki z jakimś soczystym dodatkiem w środku) przed jej stężeniem powinny nabrać trochę soczystości. Inna opcja nie przychodzi mi do głowy ale może ktoś cos podpowie jeszcze

Re: Dobry pieczony schab ze śliwką BEZ rękawa i p

Ja robilam z przepisu na www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/kuchnia_mamy/kuchnia_mamy.html#schab_pieczony i nie wyszedl suchy. Pod koniec go troche podlewalam sosem i tyle. -- tessutimania.wordpress.com/ - moj blog o szyciu mipiaceilmondo.wordpress.com/ - moj blog o podrozach

Re: jak uratować pieczony schab

eri22 napisała: > który wyszedł za suchy?? > mam jeszcze całą galaretkę kt powstała z tego co wyciekło...jak to wcisnąć z po > wrotem?? Może pomoże podgrzanie w plastrach w sosie? -- Chaotyczna neutralna.

Re: Schab pieczony

Znalazłam przepis, z którego korzystałam: zdrowa-kuchnia-sowy.blogspot.com/2011/10/domowa-wedlina.html

Re: Pieczenie kurczaka/indyka/schabu - gdzie pope

Kurczak z wyciętym kręgosłupem i rozpłaszczony lub indyk rozpłaszczony lub pół indyka lub ułożone na blaszce udźce indyka lub ułożone ćwiartki kury. Nie wiem jak zareaguje schab, ale ta cała reszta piecze się super wg procedury: Mięso posolić. Rozgrzać piekarnik do 240 st. Posmarować roztopionym

Re: Schab pieczony

mariola233 napisała: > Szukam przepisu na schab,boczek i karkówke Trzymam kciuki. Nie napisałaś, o jakie przepisy chodzi, więc skąd ludzie mają wiedzieć co Cię interesuje. :-) -- Chaotyczna neutralna.

Re: Schab pieczony

Ja robiłam kiedyś wg podobnego przepisu (był w nim jeszcze majonez, ale bez niego chyba nie będzie wielkiej różnicy, a nie mogę znaleźć tamtego przepisu), ponoć można robić tak wszelkie mięsa: kuchniakasi.blox.pl/2011/02/SCHAB-GOTOWANY.html

Re: Pieczenie kurczaka/indyka/schabu - gdzie pope

Mi sie wydaję że za wysoką temperaturę dajesz. Indyka nie piekłam nigdy, schab już dawno i też mi wychodził suchy, ale kurczaka zaczęłam piec przy niższej temperaturze i wychodzi doskonały. Tzn. wstawiam w rękawie przy 180, czekam z 15 min aż trochę się przyrumieni, a potem zmniejszam temper. do

Re: Schab pieczony

W/g mojego? nieprawda, wychodzi mięciutki i soczysty, tak samo filet z indyka, czy piersi kurczacze. Robię to dość często, więc pewnie zauważyłabym, że suchy:) -- Z jednej strony trzeba się cieszyć, że SB już nie ma, ale niestety policja nie potrafiła przejąć tych metod. Tamci byli skuteczni Drob

Re: Schab pieczony

To jest przepis z majonezem. Robiłam, sposób bardzo dobry: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,28696022,28895804,0,2.html?wv.x=1&v=2&noi=1 Tu jest jeszcze inny przepis, polecam: forum.gazeta.pl/forum/w,77,31459534,31531976,Re_Szybki_przepis_na_wedlinke.html

Re: Soczysty pieczony schab dla dzieci i dorosłyc

kupiłam schab , to piekę schab przecież nie będę prowadziła dochodzenia co to za mięso i czy opis na mięsie jest właściwy Poza tym dlaczego sądzicie że to nie schab ? -- Gotowanie dla alergicznego i zdrowego Brzdąca mojegotowaniee.blox.pl

schab pieczony z rozmarynem....

Schab przyrządza się szybko i łatwo a mięso jest smaczne, aromatyczne i kruche. schab świeży rozmaryn (tyle, aby obłożyć gałązkami cały schab) sól, pieprz, oliwa całe główki czosnku sok pomarańczowy najlepiej wyciśnięty z dojrzałych pomarańczy Mięso dokładnie oczyszczamy nacieramy solą i

Re: Pieczenie kurczaka/indyka/schabu - gdzie pope

trzyma wilgoć. Masło naniesione pędzlem na skórę polepsza rzecz wizualnie i daje smak skórce, a skórki ten kto jest na diecie nie musi jeść. Ta ilość masła jest po prostu śladowa. Muszę wypróbować metodę ze schabem. Być może trzeba będzie delikatnie skrócić czas, albo zmniejszyć wyjściową temperaturę

Re: Soczysty pieczony schab dla dzieci i dorosłyc

nie wiem czy to specjalny schab , taki kupiłam pierwszy raz piekłam -- gotowaniedlamojegobrzdaca.blox.pl mojegotowaniee.blox.pl

Re: Schab pieczony nadziewany śliwkami

Co to jest siatka do pieczenia mięs? I czy można upiec ten schab w naczyniu żaroodpornym? :)

Re: Soczysty pieczony schab dla dzieci i dorosłyc

A jednak jest to schab, z tzw "warkoczem" jest to schab nie oczyszczony do końca, tzn kawał schabu wraz z okalającym go wokoło tłuszczem, coś tak jakby do karkówki podobny. Wiem bo widziałam parę razy w sklepie i popytałam, był trochę tańszy, że niby taki tłusty, ale na pieczeń kapitalny.

Re: Soczysty pieczony schab dla dzieci i dorosłyc

Schab miał ten tłuszcz pomogło też pieczenie w rękawie oraz w tych temperaturach dziś na obiad jest jeszcze smaczniejszy -- gotowaniedlamojegobrzdaca.blox.pl mojegotowaniee.blox.pl

Pieczony schab ze sliwka.

Chcialabym zrobic pieczony schab ze sliwka i zalac go jakas galareta. Taka jak sie czesto pieczenie pokrojone w kawalki podaje. Czy moglby mi ktos podpowiedziec jak cos takiego sie robi? Czy to jest tylko woda z zelatyna? i tym polewam mieso, czy cos innego? Pytanie pewnie banalne, ale naprawde

Re: Soczysty pieczony schab dla dzieci i dorosłyc

Tak naprawde to nie jest schab, to raczej tzw "pieczen"i moze byc wlasnie z tego odcinka "karczkowego (lepsze, bo wilgotne) lub czesci szynkowej czy tez lopatkowej (wtedy niestety bedzie bardziej suche a celuje w suchosci zwlaszcza "prawdziwy" schab, dobrze im robi

ile piec schab?

Jak długo i w jakiej temperaturze piec schab, aby sie upiekł i za bardzo nie skurczył? dzięki

Re: Soczysty pieczony schab dla dzieci i dorosłyc

Tez kiedys kupiłam schabik z warstwa tłuszczyku zaparzyłam go 20 min w wrzątku i potem jak osuszyłam normalnie obsmazyłam i piekłam to wyszedł super soczysty miekki schab chyba jednak jest cos w tym tłuszczyku :)))

Re: Soczysty pieczony schab dla dzieci i dorosłyc

odstawiłam do lodówki na 2 dni po tych 2 dniach Nagrzałam piekarnik do 200 stopni przekroiłam ten schab na pół i włożyłam do 2 foli-torebek do pieczenia i dołożyłam tam jeszcze po 1 cebuli Te torebki do pieczenia warto położyć na blaszce , bo czasem płyn może wycieknąć Piekłam 40 minut w tem 200 stopni

Re: Soczysty pieczony schab dla dzieci i dorosłyc

Z tego co wiem to dobrze jest piec rękawie w takich temp jak podałam i dobrze aby schab miał tłuszcz , jeśli go nie ma to niektórzy obkładają go boczkiem -- gotowaniedlamojegobrzdaca.blox.pl mojegotowaniee.blox.pl

Re: Schab pieczony

Sos pieczarkowy... ...faktycznie ciut go za dużo na zdjęciu. Jednak smak - rewela ;) -- ...piszę o rzeczach ważnych choć pozornie niepoważnych Zapraszam na nasz blog: familijny.blox.pl/html

Re: kulinarnie-poradzcie- pieczenie schabu

Dziewczyny a ile pieczecie ten schab i czy tez w rekawie jak napisala Firgut? -- Przygarniete KochajaNajmocniej

Re: schab pieczony - zasady pieczenia

Upieczony schab ma byc soczysty, nigdy SUCHY ! Przed pieczeniem nalezy go doprawic roznymi przyprawami i ziolami np. tymianek szalwia, rozmaryn, lisc laurowy, kolorowy pieprz, gozdziki, imbir, czosnek, cebula i in./ Albo wlozyc do marynaty / np. biale wytrawne wino, 2 lyzki oliwy, cebula

schab pieczony

no to ja pierwszaq ;P nic specjalnego ;) przepis bardzo prosty ale smak tego schabu... mmmmmmmmm schab (ok 800 g na 4 porcje) tłuszcz, cebula, sól, majeranek Schab natrzeć sola i majerankiem, ułozyc na brytfannie, polać dobrze rozgrzanym tłuszczem i wstrawic do goracego piekarnika. Podczas

Soczysty pieczony schab dla dzieci i dorosłych sma

Udało się ! Upiekłam schab , pierwszy raz w moim zyciu , na dodatek wyszedł smaczny i w miarę soczysty. Mój Mały Synek zajadał się nim ze smakiem. Soczysty pieczony schab dla dzieci i dorosłych smakoszy 2 kg schabu z dziurą w środku , trochę rozbiłam tłuczkiem Natarałm z każdej strony i w

Schab pieczony,pieczeń

Witam bardzo proszę o jakiś fajny przepis na pieczeń albo schab pieczony.

Re: ile piec schab?

Schab pieczony z musem jabłkowym: Składniki: 1500 g. schabu środkowego z kością (kość powinna być duża, obejmować mięso z dwóch stron, a na wierzchu schabu dobrze by pozostała nieodcięta warstewka tłuszczyku) 2 łyżki stołowe soli (czasem używam warzywka) czarny pieprz suszony tymianek 2-3 duże

pieczony schab

Debiutuję dopiero w kuchni,dlatego moje pytanie może być dla was śmieszne.Potrzebuję sprawdzony przepis na klasyczny pieczony schab, jak długo trzeba piec, w jakiej temp. aby nie był zbyt suchy i w jaki sposób odkryty czy przykryry?

schab pieczony - szukam przepisu, inspiracji

za namową chłopa kupiłam schab, kawałek ładny, 1,3 kg. chce schab pieczony. taki suchy. dla mnie suchy - to nie to ;) poszukuję więc inspiracji lub przepisów (najchętniej przez was sprawdzonych) do upieczenia takiego schabu. -- Cz, 27-11-2008 Forum: Kuchnia - schab pieczony - szukam przepisu, inspiracji

Re: schab pieczony- pomocy

P.S. Schab ze sliwkami możesz też udusić w rondlu na piecu, będzie równie smaczny.

Indyk pieczony / schab pieczony

Pierś z indyka lekko polana oliwą, posypana "przyprawą złocistą do kurczaka" zawinięta w folię leży w lodówce całą noc (a minimum 2 godziny). Następnego dnia wkłada się ją w rękaw do pieczenia. podlewa filiżanką wody i piecze godzinę i 10 minut w 180 stopniach. Można kroić grubo - jako

Re: kulinarnie-poradzcie- pieczenie schabu

zrób w środku dziurę i napchaj suszonymi śliwkami boczek zamiast słoniny jak najbardziej może być można nawet cały schab owinąć plastrami boczku jeden schab naszpikuj igiełkami z rozmarynu aha, piecz w rękawie foliowy, to nie wyschnie. no chyba że już upiekłaś... -- doral2 to jakiś cham

Re: kulinarnie-poradzcie- pieczenie schabu

az sie rozmrozi..wyrównac wtedy końce obcinając równo z koncem schabu. Bardzo smaczny i soczysty jest też schab pieczony w musztardzie..smaruje sie mieso ulubioną musztardą (1-2 opakowania w zależnosci od wielkości pieczeni na grubość 0,5 centymetra) powstaje pikantna skorupka nie mająca wcale

karkówkę i schab piecze się pod przykryciem czy

bez? pierwszy raz będę piekła i do tego w nowym piekarniku. w opisie dołączonym do piekarnika piesze, że bez. ale czytałam gdzieś, że schab wysycha. chciałabym upiec schab z karkówką jednocześnie, tzn. w osobnych naczyniach, ale za jednym zamachem.

Re: kulinarnie-poradzcie- pieczenie schabu

schab wlozyc do rekawa, pol kostki masla podziabanego, 10 ziarenek zgniecionych jalowca, ale nie na mase tylko podgniecionych, kilka zabkow czosnku i tyle lyzek soli ile jest kilogramow schabu. piec okolo 2 godzin. takie inne troche oryginalne w smaku;) -- http://b1.lilypie.com/HPRTp2.png Czasem

Dlaczego mój schab pieczony

wychodzi zawsze taki suchy i twardy? Nacieram przyprawami, skraplam oliwą, piękę ok. godziny w 200 stopniach polewając wytopionym tłuszczem. A po wyjęciu ledwo da się go pokroić. Co robię źle??

Re: kulinarnie-poradzcie- pieczenie schabu

45 min na każdy kilogram mięsa, teoretycznie... zasadniczo piecze się dotąd aż nakłuty schab wydzielać będzie sok przezroczysty, bez śladów krwi. -- doral2 to jakiś cham..." by wronikab145 nowy, jeszcze lepszy kaloszblox

pieczeń ze schabu z kością

przepisów jest na pieczenie ze schabu bez kości a nie wiem czy obecnośc kości wpływa na czas pieczenia i w ogóle.

Pieczony schab ze śliwką

. W środek włożyć suszone śliwki. Mięso dodatkowo natrzeć startym czosnkiem, solą i czerwoną papryką. Schab włożyć do naczynia żaroodpornego, lekko skropić olejem. Piec w nagrzanym piekarniku przez około godzinę w temp 180/190 st. ................. Trufla i jej kuchnia

Re: pieczony schab

Ja uwielbiam pieczony schab ze śliwkami. Tylko nie używam kalifornijskich ale polskich podwędzanych. We Wrocławiu można je kupić na hali targowej, nie wiem czy w innych miastach są dostępne.

Re: Marynata do schabu

Schab nadziej śliwkami wymieszanymi z majerankiem i czosnkiem, natrzyj go też majerankiem, czosnkiem, solą i pieprzem, dobrze, jesli może poleżeć godzinke lub całą noc w chłodzie. Piec możesz na tej blasze z piekarnika, natłuść ją dobrze, na wierzch schabu też możesz dac wiórki masła/smalcu, w

Re: Buchty pieczony schab,modro kapusta kolejna b

A teraz głupota: Najsmaczniejsze są - sprawa gustu- s dobrym pikantnym sosem mięsnym z pod rolady wołowej, pieczonego schabu obowiązkowo z kością lub boczku z żeberkami. Proszę spróbować. A do tego obowiazkowo "modra kapusta" -- Madohora --

Schab pieczony

Zamierzam dzisiaj kupić kawał mięsa (schabu), tylko niewiem jak się mam zabrać do marynaty i pieczenia? Poratujcie sprawdzonym przepisem.

Re: Schab ze śliwkami proszę o radę odnośnie piec

Przy pieczeniu mięsa stosuję zasadę : godzina pieczenia na każdy kilogram. Następnie wyłączam piekarnik, ale nie wyciągam pieczeni. Stoi tam sobie i stygnie razem z piekarnikiem. Piekarnik mam stary, gazowy, byle jaki (co ciekawe - ciasta przypala, a mięsa wychodzą idealne). Schab piekę w rękawie

Sos do mięs pieczonych, schab, karkówka itd..

Świetnie mi wychodzi schab środkowy pieczony, karkówka, szynka, ale zawsze mam kłopot z sosem. Ten, który tworzy się w czasie pieczenia jest czasmi dość słony, rzadki, więc rozlewa się po talerzu. Podejmowałam zagęszczanie go mąką ale w smaku wychodził mi nie dobry. Podajcie jakieś sposoby na dobry

Re: schab pieczony- pomocy

daj znac bagatelli jak ci wyszlo, choc nie za bardzo sie zgadzam z tymi temp. bo w trakcie niepotrzebnebnego podgrzewania schab auto stwardnieje i szlga trafi efekt chrupiacej skorki(: a szkoda by bylo... nigdy nie nalezy piec schabu na raty, grand bisou a toi -- Roman G. jest jak gazeta

Schab ze śliwkami proszę o radę odnośnie pieczenia

Pierwszy raz w życiu chciałabym dziś zrobić na obiad schab ze śliwkami. Mam około 0,8 kg schabu. Chciałabym upiec go w rękawie. Mam jednak dylemat jak długo go piec?. Na jakiej funcji piekarnika - termoobieg? grzałka górna i dolna? i na którym poziomie piekarnika? No i jeszcze rękaw z mięsem lepiej

Re: schab pieczony- pomocy

Zwykle piekłam w rękawie do pieczenia, zawsze wychodził smaczny. A teraz piekę w żaroodpornym naczyniu przykrytym niezbyt szczelnie wieczkiem lub folią aluminiową, ew. można odkryć na koniec pieczenia. No i lepiej obsmaż go ze wszystkich stron wczesniej na oliwie/oleju. Ja schab ze śliwką

schab pieczony- pomocy

zrobic schab nadziewany sliwką (albo moze bez nadzienia , jeszcze nie wiem jak długo piec powiedzmy 1,5 kg kawałek ? dziekuje i pozdrawiam

Pilne! Schab pieczony albo cielęcina- przepisy!!!

Witam, bardzo proszę o sprawdzony przepis na schab pieczony albo cielęcinę. Chciałabym upiec na święta. Kiedys piekłam schab- i wyszedł twardy i gumiasty! w czym go najlepiej piec!!!

Re: karkówkę i schab piecze się pod przykryciem c

Schab w całości zawsze piekę pod przykryciem - chyba, że pokrojony w plastry z dodatkami, to wtedy na blaszcze. Karkówkę w plastrach pod pryzkryciem i zdejmuję pokrywę na ostatnie 15 min pieczenia, a w całości bez przykrycia. Zależy co chcesz uzyskać, może przepisy daj. -- ups

Re: sos do pieczonego schabu - jaki?

Ja do pieczonego schabu dodaje odrobinę chrzanu i odrobinę wody, zagęszczam doprawiam.a swoją drogą to nadziewam schab pieczarkami i piekę.

Re: schab pieczony- pomocy

będę w piątek chyba piekła wielki kawał schabu, ponad 2 kg ze śliwkami i tak sobie myślę czy może go plastrami boczku nie obłożyć, bo w rękaw mi sie nie miesci a nie mam termoobiegu. jak myślicie ? -- ?Schudnij w Ziutkowie ?

Re: kulinarnie-poradzcie- pieczenie schabu

dwa dni, nawet lepiej) w lodówce, wpakuj do rękawa do pieczenia i na godzinkę do maksymalnie nagrzanego piekarnika. Druga część - kup podobnej długości polędwicę, zamroź ją na kość, schab natrzyj świeżym, zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Tak niech poleży w lodówce 1 dzień (może być dwa

Re: schab pieczony- pomocy

oraz syropem z brzoskwiń (puszka). Ok 1 kg kawałek piekę ok 45 min w 180-190 st. w przykrytej szczelnie folią aluminiową brytfannie. 2. drugi schab identycznie sie robi tylko ma inne nadzienie: kroję kilka sporych ząbków czosnku w plasterki, lekko je obsmażam, kładę na rozpłaszczony schab, na to

Re: Co macie dziś na obiad?

Schab pieczony (z wczoraj) plus kasza gryczana plus warzywo. Jak dobrze pójdzie to schab starczy na jutro albo zrobię z niego bułki nadziewane na kolację. -- Nie mam pomysłu na sygnaturkę...

Re: schab pieczony - kto skasowal moj post ?

Dzisiaj o godz.17-tej pisalam o zasadach pieczenia schabu. Czy komus to przeszkadzalo? Byl przeciez przez jakis czas i nagle zniknal......

Jakub Kuroń gotuje. Zobacz, jak przygotować pyszny schab ze śliwką. Idealny na święta

Jakub Kuroń gotuje. Zobacz, jak przygotować pyszny schab ze śliwką. Idealny na święta

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - pieczony schab

Bestsellery

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.

Regulamin