Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

rosól

bardzo prosze o przepis na pyszny rosół, przede wszystkim na jakim mięsie robic, robilam do tej pory na kurczaku ale jest nijaki

Re: ja odkryłam rosól Pani Magdy Gessler ... ;]

Bez kapusty, marchewka jedna, nie za duża, por, seler, kilka pietruszek, spalona cebula. -- http://tiny.pl/hx4sx

Re: ja odkryłam rosól Pani Magdy Gessler ... ;]

Gość portalu: AnkaKw napisał(a): > A u mnie jest dodatkowo 1/2 czerwonej papryki. a to ja zawsze mam :-)

Re: ja odkryłam rosól Pani Magdy Gessler ... ;]

Wszelkie macie=wszelkie nacie. Ale po bieszczadzkie = albo po bieszczadzku. Piszę na tel. i automatyczną korekta mnie dopadła :)

Re: ja odkryłam rosól Pani Magdy Gessler ... ;]

U mnie podstawą rosołu to: na początek do wody mięso w postaci porcji rosołowej, lub ćwiartki, czy podudź bądź też samych skrzydełek, do tego liść laurowy, ziele angielskie. Później warzywa: duuuużo marchewki, korzeń selera i pietruszki, jak mam to dodaję kalarepkę. W między czasie opalam na ogniu

Re: rosól

moje najlepsze jak dotad polaczenie to szponder wolowy, udko kaczki i skrzydlo gesi plusdo zestawu standarwowych dodatkow: tymianek i lubczyk -- 11 diamond ring

Re: rosól

forencka napisała: > Dobra woda, dobre mięsko i 4 godziny pyrkania. Po 4ch godzinach pyrkania warzywa i mięsa są do wywalenia i pozostaje sam bulion ;-)

Re: rosól

Dobrze gadasz z tym porem. Pora należy wyciągnąć bo on cały czas oddaje smak i zdominuje nam rosół. Por jest smaczny ale wywalamy po ugotowaniu (albo zjadamy, ma go nie być w garnku).

Re: rosól

i to jest istota gadająca z sensem. Tylko doprecyzuję, tymianem ma być z ogródka a nie jakieś bezwartościowe trociny. Jeśli wyobrażacie sobie milion to wyobraźcie sobie, że taka jest róznica między sklepowymi suszynami a ogródkowym tymiankiem.

Re: rosól

Weganie maja swój rosół, wywar warzywny to jest z dodatkiem oliwy czy oleju. Ja bardzo lubię. Wegetarianie mogą dodawać masła sklarowanego. Smaczny i aromatyczny jest. -- kocham co mam, robię co chcę mój humor

Re: rosól

aaa, i nie daję pora, albo dajępod koniec gotowania tylko mały kawałek, to właśnie por zawsze zbyt dominuje mi smak rosołu widać, ze co dom, to inna receptura, jak z bigosem ;)

Re: rosól

Jak zrobisz na jednym gatunku miesa, to ma duże szanse być nijaki. Dobry rosół to kilka rodzajów miesa plus długie gotowanie na małym ogniu. Było mnóstwo wątków na ten temat, poszukaj. 16%VOL 22%VAT

Re: rosól

u mnie listek i ziele angielskie być musi koniecznie zamiast maggi lepiej dać lubczyk :) -- już "tylko" 9! :) http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/bj/ic/fehi/sObqIpuZxG3bpJSKEX.jpg

Re: rosól

Nie prościej najpierw skorzystać z wyszukiwarki? szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.query=ros%C3%B3%C5%82&s.sm.forumXx=77&sf=tresc&s.sm.author=&s.sm.title=Wystarczy?

Re: rosól

osobiście nie lubię rosołu na samym kurczaku i na kaczce przepisy pewnie Ci już podano, zresztą na tym forum w wyszukiwarce znajdziesz ich dziesiątki, więc napisze tylko z czego ostatnio robię rosół i jest bajeczny antrykot wołowy, golonka indycza (lub skrzydło lub szyja) , ćwiartka kurczaka, march

Re: rosól

taka jedna czesc woła ale nie pamietam jak sie nazywa lub szponder,raczej chudy,korpus z kurczaka lub szyja indycza,opiekana cebulka dla koloru,2 marchwie,kawała selera,duzy por,pietrucha,sól,ziarenka pieprzu....................po prostu tradycja od 100 lat,przepis mojej babki:),zamiast kadłubka kur

Dlaczego rosól słodki...?

Witam, Dlaczego mój rosól zawsze ma taki "lekko obrzydliwy":-) słodkawy posmak...nie cierpie tego!!! jak ugotować pyszny rosołek - taki głęboki smaczek...mnim mniam... Napiszcie

Re: Zupa rybna

Taki czysty rosól jadłam perwszy raz nad Bałtykiem, w knajpie.Makaron wstązki, duzo natki pietruszki i chili- pyszna, ostra,smak ryby był wyczuwalny delikatnie. Sztuka jest ugotowac klarowny rosól. Ja zawsze robie na rybnym wywarze,w nim cała esencja smaku. --

Re: Co dziś na obiad?

Zupa rybna.Rosól na karpiu i warzywach,sklarowany, z kawałkami ugotowanego tylko do ścięcia sandacza, podany z makaronem wstążki, solidna porcja natki i kawałkami chili dla rozgrzewki. -- Pomoc dla Krzysia

a rosól

ma zlepiać wargi i to nie tłuszczem tylko tęgością ,jak jest napisane w ksiązce kucharskiej z 1935 roku,dostępnej w internecie.

Re: Co jedzą Wasze ponad roczne dzieci? 1 rok i 4

No właśnie, mój też gryzie najlepiej zabawki i co znajdzie na podłodze. A z zupy tez musze zrobić ciape. Rosól wypluwa. jabłko pogryzie ale nie jakąś dużą ilość, banana, chrupka, chleb z masłem uwielbia. Ale zupe chce połykać, i jak ma makaron w rosole to go własnie wypluwa. Nie wiem czy to kwestia

Re: sprwdzony przepis na rosól z pierozkami

fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,60076112,60076112,0,2.html?v=2 Moze byc? Sprawdzony i pyszny. -- "Jesli jestes kotleciarzem - jedz to w domu po kryjomu! Zero tolerancji" (bene_gesserit na FK) Podróże nie tylko kulinarne

Re: sprwdzony przepis na rosól z pierozkami

to pierwsze co wypluwa polski wujek google wyglada dobrze imho. jest instrukcja lepienia, sa wskazowki jak postepowac z ciastem i nawet przepis na nie jesli nie kupimy gotowego. -- Adobe - kosmetyki najnowszej generacji ;)

Re:Rosól uczula

Rosól jak i inne wywary należą do bardzo uczulających i dlatego co najmniej do roku nie nalezy gotować zupek na mięsie lecz osobno. Nie oznacza to że na 100% będzie uczulał, ale dziecko autorki postu ewidentnie jest na coś uczulone więc po co ryzykować i podawać rosól ; który może jeszcze

Re: Kto je karpia poza okresem świątecznym?

Ja nie mam problemu ze smakiem tej ryby tylko konsystencja.Meso jest tłuste i malo jedrne.Tym samym do mnie nie przemawia.Za to rosól na karpiu wychodzi fantastyczny. -- Pomoc dla Krzysia

Re: nie zmuszaj dziecka do jedzenia

ja na pawia nie czekam, normalne jest dla mnie i to, ze dziecko powie ze mu cos zwyczajnie nie smakuje tyle, ze jesli dziecku nie smakuje dokumentnie nic i godz sie jedynie na monte, rosól i nugetsy a rodzic sie na to godzi to jednak nakreca problem w druga strone :) -- Częsta praca w kuchni

Re:Rosól uczula

Więc chyba mało słyszałaś jeśli nie wiesz , wywary mięsne, w tym rosól uczulają. Wejdz na jakąkolwiek strone o zywieniu niemowląt i wszędzie tam pisze ,że ww należa do alergenów.Poza tym napisałam przecież , ze uczula ale nie musi uczulać , tzn nie każde dziecko ale jeśli ono( dziecko autorki

Re: Co na proszony posiłek?

Rosól z kołdunami, kluski + wolowe rolady albo kaczka w jablkach czy perliczka w pomaranczach. Badz łosos. Nie wszelkim kotletom, udkom, zapiekankom. -- Pomoc dla Krzysia

Re: jak zrobić zółty rosół?

"...U mnie koloru dają łupiny cebuli" Od kiedy to dodaje sie cebule z lupinami do rosolu? To z Dolnego Slaska czy Zulaw? I jesli szanowna doda cebule tzw. slodka? rosól tez bedzie zólty? Glupota chociaz, ... wlozac jajka do gotujacego sie rosolu, bedziemy mieli z ta cebula gotowe na Wilkanoc

Re: Co macie dziś w garach?

rosól z makaronem ze wczoraj :-) piers z kurczaka, surówka tez ze wczoraj. Mąż z synem na feriach, to nie mam motywacji

Zupa rybna

Tak przy swiętach, gdy menu rybne gosci w wielu domach- jaki rodzaj tych zup jadacie? Nie tylko z okazji swiat ,ale i na co dzień? U mnie najczesciej bouillabaisse, z ryba i mulami, czasem takze rosól na ostro z makaronem. Nie moge przekonac sie do przepisów z ziemniakami czy smietana- czy ktos

Re: Nie lubię- a nie rozumiem.

"Całe zycie rosól, pomidorowa, mielone i schabowe.Na bank sa konserwatywni nie tylko w odniesieniu do tego co na talerzu." Celne spostrzeżenie :D -- Nie mamy Pańskiego płaszcza i co Pan nam zrobi? -- 22/04/15

Re: nie zmuszaj dziecka do jedzenia

> i godz sie jedynie na monte, rosól i nugetsy Ciekawe, czemu właśnie taki wybór - może po prostu nie zna smaku większości potraw, bo rodzice uważali, że na normalne jedzenie jest jeszcze "za mała"? Moje jadły to samo, co dorośli mniej więcej od końca pierwszego roku życia i może to jest

Re: ja odkryłam rosól Pani Magdy Gessler ... ;]

ja nie daję kapusty po ugotowaniu rosołu wyławiam warzywa, kroję dodaję co trzeba i robie sałatkę jarzynową

Re: ja odkryłam rosól Pani Magdy Gessler ... ;]

Dwa spore selery na 3 litry zupy? To nie rosół, to zupa selerowa! Chyba, że mowa o selerze naciowym. Przecież spory seler jest rozmiaru mniej więcej ćwiartki kapusty

Re: pilne. czy mogę zostawić rosół sam w domu?

Forumowa zabawa na okolicznosc tego wątku: Pilne -czy moge zostawic rosól sam w domu ? Jestem złą matką ?

Rosól tłusty czy chudy ?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=83072323&a=83083213 forum Kuchnia zaprasza do dyskusji :)))

Re: Jak u was wygląda kilkudniowa wizyta teściowe

mąz niech przywyknie do gotowania żony, rosól na golonce to taki twór ze lepiej nie czerpac nauki z doswiadczen tej kucharki -- http://emotikona.pl/gify/ http://emotikona.pl/gify/pic/tanczacy-ludzik.gif

Re: Dlaczego rosól słodki...?

Zawsze czytam co wkladam go garnka. Mnie jakis czas tez rosol raz wychodzil a raz nie a teraz wychodzi mi zawsze. :)

Re: Dlaczego rosól słodki...?

Najprawdopodobniej dajesz za dużo korzenia pietruszki i cebuli, marchewka nie robi rosołu słodkiego. Lepiej dać więcej selera jak pietruszki. Wypróbowane!

Re: ja odkryłam rosól Pani Magdy Gessler ... ;]

disa napisała: > Magda Gessler > ‎3 litry wody, pół kurczaka lub korpusy kurze (kilogram) lub pół k > g skrzydełek lub kawałek szpondra jeśli ktoś lubi mocniejszy smak mięsa i 2 > kości szpikowe . Dwa spore selery , 4 pory , 8 marchwi, 4 pietruszki i ... 1/4 kapusty włoskiej.

kradna na rosól

farbują..hy..ciekawe co robią z tatuażem w uchu-obcinają? ktoś kupuje psa na giełdzie bez metryki i mówi, ze to york...śmieszne

Re: przypalona grochówka

"Tobie się nic w kuchni nie przypala. Może wolisz gotowce?" Pani "marbor1": Nic nigdy mnie sie nie przypalilo. !!!! Dobre "kucharzenie" to gotowanie na malym ogniu (tzw. pyrkotanie). Zupa (rosól) czy smazenie. Pytanie: w restauracji (bez gwiazdek czy widelców) .. podaja dania przypalone? Zapewne ta

Re: Mam mleczko kokosowe i co dalej?

rosól i na tejbazide zupa powstała. ugotuj.to/ugotuj/165621749/tajska+zupa+kokosowa+z+krewetkami/p/ -- Pomoc dla Krzysia

ja odkryłam rosól Pani Magdy Gessler ... ;]

Magda Gessler ‎3 litry wody, pół kurczaka lub korpusy kurze (kilogram) lub pół kg skrzydełek lub kawałek szpondra jeśli ktoś lubi mocniejszy smak mięsa i 2 kości szpikowe . Dwa spore selery , 4 pory związane nitką z tym zielonym, 8 marchwi, 4 pietruszki i ... 1/4 kapusty włoskiej. 6 cebul na

Re: Dlaczego rosól słodki...?

Jezeli jest za slodki to ewidentnie dajesz za duzo marchewki. Ja od wielu lat mieszkam za granica a tutaj nie uzywa sie korzenia pietruszki, wiec robie bez pietruszki i tez jest dobry. Natomiast bardzo podnosi smak rosolu dodanie do niego innych mies, np kawalka wolowiny, 1 kosci od schabu.

Re: Dlaczego rosól słodki...?

U mnie w domu nigdy nie wkładano do rosołu cebuli ani kapusty - zawsze się dziwię, gdy znajdę je w zestawie ^_^. Ale na temat tego, co powinno być w rosole była już kiedyś gorąca dyskusja ^_^. Dobrą metodą dobrania składników jest wąchanie ich po kolei i zastanawianie się, czy chemy tego mniej czy

Re: Dlaczego rosól słodki...?

Mniej pietruszki, mniej marchwi, mniej cebuli. Ktoś tu pisze że to nie wina marchwi - z kolei moim zdaniem to głównie wina marchwi. Poeksperymentuj sama, ale moim zdaniem za dużo marchwi dajesz po prostu. -- Uwielbiam dzieci. Zwłaszcza płci męskiej, między 18 a 40 rokiem życia. Forum Avon

Re: Dlaczego rosól słodki...?

po 20 latach wychodzi mi rosolek mniam..:) na 2,5 litra wody Listek bobkowy, trzy ziarenka ziela angielskiego, 1/4 lyzeczki soli morskiej, grubej 2 lyzeczki warzywka Winiary im wiecej z kurczaka tym lepiej: ze skorka marchewka pietruszka kawalek selera troche zielonego pycha!

Re: Dlaczego rosól słodki...?

noze za duzo marchewki we wloszczyznie? ilosc i rodzaj jarzyn musi byc zbalansowana, moim zdaniem seler i por obowiazkowy marchewek kilka, duza pietruszka na kapuscie mi w rosole nie zalezy :) zbyt duzo natki pietruszki dodanej w trakcie gotowania potrafi tez skutecznie zmulic smak -- Inny Swi

Re: Dlaczego rosól słodki...?

Widać za dużo marchewki. Wątków rosołowych było sporo, ale co tam. Musisz mieć kawał krowy (ja daję antrykot) i kawał ptaszyska. Super sprawdza się kaczka, bażant albo stary kogut. Kurczak w ostateczności może być. czatem oprócz kury i krowy wkładam jeszcze indyczą szyję, daje fajny smaczek. Do tego

Re: Dlaczego rosól słodki...?

słodki smak powoduje włoska kapusta i marchew, korzeń pietruszki też, aczkolwiek ja tego nie odczułam bo pietruszki nie lubię i daję tylko mały kawałek, innych warzyw więcej - jeśli gotujesz rosół z użyciem gotowej porcji włoszczyzny, to proponuję nie dawać wszystkiej marchwi i kapusty, i sprawdzić,

Re: Dlaczego rosól słodki...?

Od lat nie kupuję włoszczyzny w pęczku. Wpadła na ten pomysł moja mama po przeanalizowaniu ile byle czego zawiera taki gotowy pęczek. Marchew w pęczku to podstawa, bo rzuca się w oczy klientowi swoją czerwienią. Biorę każde warzywo osobno. Moje panie na targu i w pobliskim warzywniaku już wiedzą

Re: Nie lubię potraw świątecznych

To nie jest kwestia swiatecznych potraw tylko kiepskiego kucharza.No i w drugi dzien swiat nic nie stalo na przeszkodzie by podac ciepły obiad. Przez swiata zjadlam: barszczyk na zakwasie z uszkami smazoną poledwice z dorsza pierozki z kapusta i grzybami rosól rybny z sandaczem- delikates

Re: Wtorkowy wieczor

Bardzo ladna sygnaturka, Luizo ! Rosól też aż pachnie :) Miło zobaczyć nowy nick, z nadzieją że nie zniknie po jednym wpisie :) Kupilam wczoraj dużą kapusteb wloską i zrobilam rani gar gołabkow, w przeczuciu jutrzejszej inwazji glodnych. Wybieramy sie na doroczną lokalna Paradę Niepodległości

Re: Jak dzielicie czasowo gotowanie na święta?

Pierniczki lezakuja, keks od niedzieli takze. Rybe bede smazyc w wigile, podana bedzie na gorąco. Jutro bede gotowac rosól rybny, moze pokuszę sie o zrobienie na jego bazie ryby w galarecie, ale tylko ze 4 małe porcyjki. Takze jutro ugotuje barszcz, dzis namaczam grzyby do uszek oraz zrobie mase

rosól typowy pisdokomuszy beton

do pisdokomuchów jeszcze nie dotarło, że komuna upadła i jak łbem nie ruszą, do roboty się nie wezmą i nie zarobią, to do gara nie włożą. panstwo ma im dać. ja wam mówie pisiory, takiego wała! od panstwa nie oczekuje, że mi coś da tylko najlepiej jak się ode mnie od wali a już zwłaszcza od mojej

Czym się różni Rosól od Maja?

Poza opcją polityczną w zasadzie niczym. Obaj młodzi, ambitni,z doskonałym wyczuciem gdzie leżą konfitury i całkowicie posłuszni promotorom politycznym. Pewnie równie bezwzględni w dążeniu do kariery i rzeczonych konfitur. Może tylko Rosół jest mniej chamski i nie ubiera swego karierowiczostwa w

Re: rosól to smak i aromat,a

Wiem, że starasz się być miła ale czy na prosto zadane pytanie za każdym razem musisz dawać wykład? :) To trochę kłuje w oczy i męczy.

Re: Jak można nie umieć gotować?

Trzeba zebrac szumowiny, musi pyrkac minimalnie i dobrze jest dolac do gotujacego sie rosołu gdzies po 10 minutach szklanke zimnej wody lub wrzucic kostki lodu.To klaruje rosól. Od kiedy zauwazylam, ze potrafi zmętniec od cebuli nie daje jej do gara. Rosól wychodzi klarowny. --

Re: rosól z kurkami

dzięki za pomysł, dzisiaj zrobię zalewajkę, ale w dalszym ciągu szukam przepisu na rosół z kurkami. Może ktoś zna.

rosól z kurkami

może wiecie jak go zrobić, mój mąż przyniósł wczoraj do domu grzybki kurki i informację, że rosół z kurkami jest przepyszny. Czy gotuje się go tak samo jak zwykły rosół i po prostu dodaje kurki? Bardzo proszę o rady.

rosól to smak i aromat,a

ten niestety uleci,jak rosół będzie gotowany bez pokrywki.Najważniejsze to składniki-żadne korpusy,kurczaczki,skrzydełka,indyczki. Ma byc porządna kura i do tego wołowina rosołowa czyli z kością i łojem-pręga,antrykot. No i bardzo wolne gotowanie pod przykryciem.Rosołu(porządnego) nie

Re: rosól z kurkami

Nie jadłam, ani nie słyszałam o takim wynalazku, jakoś nie wydaje mi się, żeby połączenie smaku mięsnego wywaru z delikatnym aromatem kurek było szczęśliwe. Ja z kurkami robię zalewajkę i jest to prosta a przepyszna zupa - polecam. Pokrojone w kostkę ziemniaki, ziele angielskie, listek laurowy, j

Re: No i jakie plany na dziś?

Morduje sie z cepelinami, gotuje rosól(kura, kaczka),przyjezdza mamusia(jakos ostatnio wyluzowała, na szczescie). Wieczorem film. Fajnie. -- Pomoc dla Krzysia

Rosól na podrobach? Oczywiście. To staropolski

przepis, dziś - jak widać - zastąpiony "rosołem z kostki". Co kto lubi, co kto woli, ja wolę rosół na podrobach. A już rosół na żołądkach jest bardzo dobry

Re: Snofu ten rosól !!!

dziekuje ;) pozdrawiam BTW - smakosz sexu nie zrozmiał tematu i czegoś tam jeszcze... psssss, bo sie wyda :)

Re: Czy to nie jest przewrażliwienie z mojej stro

jasne - pomógl :) miales 20 min - trza bylo kibel wyszorowac i rosól nastawić , moze by cie tedy zauważyli w ogóle -- ojciec A - "moje dziecko zjadło peta spod ławki" ojciec B - "moje wpadło do sedesu" ojciec C - " a ja raz odebrałem cudze dziecko z przedszkola"

Re: Dziś jestem niewolnicą...

Leniwie. Rosól zrobiłam wczoraj, ciasto i schabowe też. dzieci wrócą wieczorem więc mam luz. Kończę sweter, piję herbatę z imbirem i oglądam seriale online. Zaraz wyjdę na spacer, a wieczorem na przegląd filmów krótkometrażowych. Ale poprzedni weekend był fajniejszy:)

Re: Rosól na podrobach? Oczywiście. To staropolsk

em_es napisała: > to nie kwestia zrozumienia, po prostu tu są zaciekli wrogowie kostek rosołowych :) no chyba że o to chodzi! dzięki za wyjaśnienie, bo zastanawiałam sie co takiego napisałam, żeby oberwać:) Też wolę warzywa świeże, ale jak mam zmarnować coś, to wolę kostkę

Re: Rosól na podrobach? Oczywiście. To staropolsk

nie jestem pewna czy dobrze mnie zrozumieliście - chodzi mi o to, żeby żołądki ugotować z dodatkiem kostki bulionowej zamiast warzyw, i dodać je do prawdziwego rosołku ugotowanego z kury z warzywami i na tym zrobić galaretę pozdrawiam

Re: Rosól na podrobach? Oczywiście. To staropolsk

to nie kwestia zrozumienia, po prostu tu są zaciekli wrogowie kostek rosołowych, nie przepuszczą żadnej okazji do zademonstrowania tego ;) ja ortodoksyjna w temacie kostek nie jestem, rzadko bo rzadko, ale zdarza mi się ich używać i jakoś żyję, nie świecąc nawet w ciemnościach ;), natomiast żołądki

Re: flaczki sonbie

ja potrafię zrobić flaczki w godzinę. jeśli mam mięso i rosól już ugotowane i zamrożone. albo jak zamist wołowego dogotowuję do rosołu pierś z kurczaka. w godzinkę mam swoje ulubione danie :D -- kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana.

Re: Zalezy jaki rosól chce sie mieć. Czy tzw. kla

Nie gotuje się dwa razy, a raz zagotowuje, a dopiero za drugim razem gotuje. Gwarantuje, że jest esencjonalny i mocny.

Zalezy jaki rosól chce sie mieć. Czy tzw. klarowny

, lekki - wtedy gotujemy 2 razy. Czy esencjonalny i mocny - wtedy broń Boże gotowac 2 razy i wylewać pierwszy wywar. To wszystko.

Re: Niezapowiedziana wizyta

własnie stoje w kuchni, w szlafroku, maseczka na twarzy, na głowie supeł,rosól gotuje,mlody pod nogami sie pałęta, a tu pukanie do drzwi.Zagladam przez wizjer, znajomy stoi. Nie umawial sie na wizyte, ja w stanie absolutnie nie do gosci- mam biec zmywac maseczke czy ze skorupa na twarzy mu otwierac i

Re: z cyklu: obiad dla teściów

Dobrze. Wiec propozycja wg. zasad tego Forum: 1. Sledzie po japonsku (przystawka). 2. Rosól z nitkami (prawie glówne danie). 3. Mlode kartofelki z koperkiem + schabowy +bigos z mlodej kapusty (glówne danie). 4. Ryz ze smietana (nie zapomniec o canela). 5. Pól litra Wyborowej. Doskonale menu dla

Re: kulinarne inspiracje

Bedzie rosól z kołdunami. Zeberka w miodzie. I ziemniaki z ogniska, bo w niedziele je sobie urzadzamy. -- Pomoc dla Krzysia

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - rosól

Bestsellery

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.

Regulamin